Sjamanistisch Sardinië

16 juni ~ 22 juni 2018

Tortoli (Ogliastra) in Sardinië

Welkom bij de sjamanistische reis in Sardinië! Gedurende de reis zal je de ongelooflijke landschappen em de verborgen mysteries van de lokale cultuur ontdekken. Dat alles  onder de leiding van de sjamanen Alba Maria en Dhan Ribeiro.

We zullen wandelen doorheen het oude gebergte van Gennergentu, duiken in de heldere waters van de Middellandse Zee en contact maken met de energie van de granietstenen. Die reis raakt de essentie van de vier elementen om allen te duiken in onze innerlijke natuur. We zullen gebruik maken van het portaal van de zonnewende en de diepe lessen van de sjamanistische medicijnen. De sjamanen zullen de groep leiden tot een process van zelfontdekkking en heling in het antieke land van Sardinië.

Programma:

Dag 1: zaterdag 16 juni

 • Aankomst in Tortoli (tussen 15u en 19u)
 • deelcirkel

De deelcirkel geeft ruimte om in contact te komen meted diepe sjamanistische traditie van de moedergodin langsheen de wijsheid van XamAM en sjamaan Dhan Ribeiro. Er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen over sjamanisme.

 • avondeten

Dag 2: zondag 17 juni

 • Meditatieve wandeling langsheen kustlijn van de Middellandse Zee & zweethutceremonie
 

Het ritueel zal plaatsvinden in het mysterieuse portaal van Perda Liana. Perda Liana is gelegen in het Gennargentu massief in het centrum van Sardinië. Dit is één van de hoogste pieken van Sardinië met ongelooflijke
uitzichten over het eiland. De legend zegt dat Perda Liana de lucht kan raken en sinds de oudheid wordt deze plek gebruikt voor rituelen door de plaatselijke bevolking.

In de namiddag zullen we grootmoeder water eren om zo onze intenties te zuiveren en onze spirit te regenereren.

Dag 3: maandag 18 juni

 • Meditatieve wandeling langsheen de kustlijn van de Middellandse Zee & sjamanistische trektocht naar het paradijselijke strand van Cala Golotizé

sardinie

De trektocht start vanaf het oude Sardeense dorp Baunei, gelegen in het Balsaltic plateau van Supramonte en leidt tot de kristalijne wateren van Cala Golotizé

Dag 4: dinsdag 19 juni

 • Meditatieve wandeling langsheen de kustlijn van de Middellandse Zee; vrije voormiddag (optioneel: bezoek aan het centrum van Tortoli en de fameuse Rocce Rosse ~Rode Rotsen); geleid bezoek aan het prehistorisch compex van Nuragic in de namiddag & ritueel met medicijnplant.

De Nuragic civilisatie is ontstaan en heeft zich ontwikkeld vanaf het Bronzen tijdperk (18e eeuw voor Christus) tot de 2e eeuw na Christus. De beschaving heeft haar naam van haar meest karakteristieke monument, de Nuraghe, een type constructie in de vorm van een torenfort. Vandaag vinden we nog zo een 7000 Nuraghes terug in het landschap van Sardinië. Voor het ritueel zullen we ons verbinden met de oude Sardeense stammen door naar hun verhalen te luisteren, door hun torens te wandelen en ons te connecteren met hun herinneringen.

Dag 5: woensdag 20 juni

 • Deelcirkel; zonnewende dynamiek en slot (om 19u)

Dag 6: donderdag 21 juni

 • Optie 1: terugvlucht
 • Optie 2: verleng je vakantie en relax enkele dagen langer op het strand van Tortoli, bezoek Cagliari en ontdek andere delen van Sardinië.

Talen: Italiaans, Portugees, Engels en Duits (bij minimum 5 Duitssprekende deelnemers)

Prijs: €750,00

De prijs houdt in alles hierboven beschreven buiten de activiteiten als optioneel aangegeven. Meer bepaald houdt dit in: deelcirkels, rituelen, begeleiding door de sjamanen, maaltijden, transport gedurende de reis, huur locaties voor collectieve actieviteiten, geleide tour in het Nuraghe complex, vertaling (Italiaans, Portugees, Engels, Duits)

Accomodatie niet inbegrepen:

Prijs voor 5 nachten/ persoon (lakens & handdoeken inbegrepen)

 • optie 1: mobile home voor 5 personen met 1 tweepersoonsbed en 1 kamer met 3 eenpersoonsbedden= €110,00
 • optie2: tent voor 1 persoon= €80,00 (zelf je tent meebrengen)
 • optie3: gedeelde tent met 2 personen= €60,00 (je moet met 2 personen zijn en zelf je tent meebrengen)